lUv yOu i wAnT u nOe

Wednesday, June 15, 2011

terfikirDENGANsenyuman

tak kira lelaki ke perempuan mesti perasaan perempuan golongan yang sensitif..sensitif bukan nya maksud manja dan menggedik okeyh...tapi kenapa perempuan akan menangis walaupun hal remeh dilakukan oleh sahabat atau boyfie?Suka meletakkan harapan yang tinggi.

Kadang-kadang sesetengah perkara kita meletakkan harapan yang tinggi seperti hadiah untuk sambutan ulangtahun daripada insan terdekat dengan kita, mengharap sahabat meluangkan banyak masa bersama dan sebagainya. Kadang-kadang meletakkan harapan tinggi untuk sesuatu perkara boleh membuatkan kita lebih sensitif terhadap perkara tersebut walaupun pada pandangan orang lain adalah remeh. Okeyh, saya bagi contoh lagi ya..Contohnya kita selalu sangat berharap dia akan cakap 'I miss U' sampai bila-bila tetapi bila sehari dia tak cakap kita dah mula touching pelbagai. 

p/s : Jangan letak harapan tinggi kalau sayang air mata okeyh. 

Memberi 105% kepercayaan

Perkara biasa untuk meletakkan kepercayaan pada orang yang kita kenal..Takkan la kita nak jadi manusia yang fikir kita perfect dan tak payah percaya dengan everything yang orang buatkan?Tetapi perempuan suka meletakkan kepercayaan yang tinggi kepeda insan yang disayangi dan dia sentiasa berharap kepercayaan yang dia bagi pun di bals balik,pasal tu lah perempuan mudah menangis walaupun hal remeh. Contohnya, kalau kamu dah berjanji nak keluar dengannya tetapi last minute tak boleh keluar,confirm berjurai2 air mata yang keluar.

p/s : Jangan la jadi dungu sangat nak percaya kat orang senang-senang okeyh